Linux en Syn-3 Forum
Nieuws: Maak een account aan op www.syn-3.eu om vervolgens daarmee, op het forum in te loggen! Ook als je je paswoord wilt wijzigen doe je dat op www.syn-3.eu.
 
*
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren. November 29, 2020, 02:08:49


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte


Pagina's: [1]
  Print  
Auteur Topic: GEVOLGPROBLEEM - probleem root partitie loopt vol - hoe checken / cleanen?  (gelezen 17840 keer)
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.
Elsje
zakelijke dealer of reseller
****
Berichten: 308


Bekijk profiel
« Gepost op: Januari 22, 2008, 05:36:54 »

Blijkbaar heeft OX nog problemen, bij inloggen krijg je het klassieke login scherm te zien, maar inloggen lukt niet.
Volgende melding verschijnt:
Code:
Server error!

The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Either the server is overloaded or there was an error in a CGI script.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 500
apen1.uca-trac.eu
Tue Jan 22 17:27:54 2008
Apache/2.2.4 (Unix) mod_ssl/2.2.4 OpenSSL/0.9.8e DAV/2 mod_jk/1.2.6 PHP/4.4.4

Na herstarten van de OX services krijg je wel het login scherm, maar na inloggen beland je in een leeg wit scherm...

Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
Het gaat om een productie server.
Gebruikers kunnen hun mail niet meer gebruiken...
Gelogd
erwin
Administrator
***
Berichten: 183



Bekijk profiel WWW
« Antwoord #1 Gepost op: Januari 22, 2008, 08:36:39 »

Erwin,

Dit probleem is bij ons onbekent. Ik kan ook niet zeggen wat 123 te doen.

Kun je er voor zorgen dat ik de inloggevens krijg om even te kijken?

Mvg,

Erwin
Gelogd
Elsje
zakelijke dealer of reseller
****
Berichten: 308


Bekijk profiel
« Antwoord #2 Gepost op: Januari 23, 2008, 02:03:42 »

Erwin,

Bedankt voor je reactie,
Eerst services van OX herstart, echter zonder soelaas;
Vervolgens alle services herstart en toen deed ie het wel.

Ik denk dat de raid nog aan het syncen was.
Zeker en vast het gevolg van de crash ten gevolge van vollopen 2G root partitie.

Groet,
Erwin
Gelogd
edwin
Administrator
***
Berichten: 721



Bekijk profiel
« Antwoord #3 Gepost op: Januari 24, 2008, 11:06:21 »

Het syncen van RAID heeft geen invloed op de vrije diskspace of andere dingen. De enige invloed is dat je systeem iets trager word door de extra diskIO, maar Linux verdeeld de bandbreedte erg goed. In de praktijk zul je dus niks merken van een sync.

Als de disk echter VOL loopt door een bepaalde oorzaak, dan kan het zijn dat bepaalde services niet meer goed werken. Een service restart bied dan uitkomst.
Gelogd
ruizemuis
*
Berichten: 2


Bekijk profiel
« Antwoord #4 Gepost op: Maart 04, 2008, 07:22:28 »

Erwin,

Bedankt voor je reactie,
Eerst services van OX herstart, echter zonder soelaas;
Vervolgens alle services herstart en toen deed ie het wel.

Ik denk dat de raid nog aan het syncen was.
Zeker en vast het gevolg van de crash ten gevolge van vollopen 2G root partitie.

Groet,
Erwin

Ik had vandaag hetzelfde probleem, os herstarten hielp ook bij mij niet.
OpenXchange services herstarten ook niet.
Alle services herstarten heb ik nog niet geprobeerd,morge is doen.

Bij mij was het probleem begonnen nadat ik het IP-adres veranderd had.
De server hangt namelijk niet aan het internet.
Ik heb dus de server op een andere plaats moeten activeren met een ander IP-adres,misschien had dit er iets mee te maken?

suggesties?

Groetjes
Ruizemuis

Gelogd
erwin
Administrator
***
Berichten: 183



Bekijk profiel WWW
« Antwoord #5 Gepost op: Maart 04, 2008, 09:03:42 »

Login in de shell omgeving van je server.
Voer het volgende commando uit:
Code:
df -h

Je krijgt dan zoiets als dit als output.
[Syn-3] root@nl ~# df -h
Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
rootfs                2.0G  1.8G  294M  86% /
/dev/root             2.0G  1.8G  294M  86% /
/dev/dm-5             229G  207G   23G  91% /home
/dev/boot              59M   43M   17M  73% /boot
Gelogd
hjo
zakelijke dealer of reseller
****
Berichten: 215



Bekijk profiel
« Antwoord #6 Gepost op: Maart 05, 2008, 08:22:51 »

hi,

hier nog niet meegemaakt.
het lan adres kun je toch niet veranderen in de scc?
zou je van uit de shell moeten doen.
lijkt me niet verstandig, haalt een hoop config overhoop.
zet hier gewoon een extra ip adres (alias) op een interface als er (tijdelijk) in een ander netwerk gewerkt moet worden.
uiteraard ook indien nodig gateway en dns aanpassen.
gaat prima.
« Laatste verandering: Maart 05, 2008, 08:24:40 door hendik Oosterhuis » Gelogd

Achtung alles lookenpeepers
ruizemuis
*
Berichten: 2


Bekijk profiel
« Antwoord #7 Gepost op: Maart 05, 2008, 09:52:13 »

hi,

hier nog niet meegemaakt.
het lan adres kun je toch niet veranderen in de scc?
zou je van uit de shell moeten doen.
lijkt me niet verstandig, haalt een hoop config overhoop.
zet hier gewoon een extra ip adres (alias) op een interface als er (tijdelijk) in een ander netwerk gewerkt moet worden.

Zo heb ik het ook gedaan hoor, Wink ik heb mij misschien verkeerd uitgedrukt.
Ik heb de shell bij deze machine (nog) niet gebruikt. ('k em nie zitten prullen me VI of ifconfig,echt waar Smiley)
'k heb vandaag is geprobeerd met alle services te herstarten maar dit had geen effect.
Zal waarschijnlijk niks anders opzitten dan de machine nog maar is mee naar huis te nemen en daar wa voort te prutsen van het weekend.
In 't slechtste geval terug installeren (staat toch nog gene data op)

Ruizmuis

uiteraard ook indien nodig gateway en dns aanpassen.
gaat prima.
Gelogd
Pagina's: [1]
  Print  
 
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

(c) DatuX 2008
Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM
';