Linux en Syn-3 Forum
Nieuws: Maak een account aan op www.syn-3.eu om vervolgens daarmee, op het forum in te loggen! Ook als je je paswoord wilt wijzigen doe je dat op www.syn-3.eu.
 
*
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren. Oktober 31, 2020, 04:55:09


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte


Pagina's: [1] 2  Allemaal
  Print  
Auteur Topic: domein aanmeld probleem  (gelezen 27091 keer)
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.
pbierman
zakelijke dealer of reseller
****
Berichten: 57


Bekijk profiel
« Gepost op: Maart 08, 2010, 01:47:28 »

Hallo,

Ik heb een probleem met aanmelden op het domein.
Wanneer ik een windows xp prof probeer aan te melden vraagt ie om een gebruikersnaam en wachtwoord,
Administrator met ww natuurlijk.

Daarna lijkt het goed te gaan, tot de melding komt.
Kan het netwerkpad niet vinden.

Wat kan ik fout hebben staan?

mvg.
Peter
Gelogd
pbierman
zakelijke dealer of reseller
****
Berichten: 57


Bekijk profiel
« Antwoord #1 Gepost op: Maart 26, 2010, 02:12:46 »

Heeft niemand een idee over hoe dit kan?
Gelogd
edwin
Administrator
***
Berichten: 721



Bekijk profiel
« Antwoord #2 Gepost op: Maart 30, 2010, 08:05:36 »

Windows XP zou theoretisch goed moeten werken.

We zullen het hier even proberen na te bootsen.

Welke SYN-3 versie doe je het op?
Gelogd
pbierman
zakelijke dealer of reseller
****
Berichten: 57


Bekijk profiel
« Antwoord #3 Gepost op: Maart 31, 2010, 07:01:03 »

Ik gebruik versie 4.3.1

Rare is dat het met een test wel heeft gewerkt op dezelfde versie.
Gelogd
rubendev
business en educative
***
Berichten: 36


Bekijk profiel
« Antwoord #4 Gepost op: Maart 31, 2010, 02:28:33 »

Beste,

Ik heb dit probleem met de 4.3.1 en 4.4 ook gehad.
Controleer of XP syn3 als dns-server gebruikt en niet de router!
of
zet manueel een winsserver in xp en zet client daarna in het domein, dit moet goed gaan!
ik heb nu even geen winbak voor handen, maar er is een vinkje die alles verklaard bij TCP/IP-settings van Windows (netbios name resolving...).

Ik simuleer morgen het probleem opnieuw (ik maakte het ook onlangs mee).

Gelogd
edwin
Administrator
***
Berichten: 721



Bekijk profiel
« Antwoord #5 Gepost op: April 06, 2010, 05:28:53 »

Ruben, bedankt voor je reactie. Smiley
Gelogd
pbierman
zakelijke dealer of reseller
****
Berichten: 57


Bekijk profiel
« Antwoord #6 Gepost op: April 06, 2010, 06:30:28 »

Tot nog toe lukt het, met alle goeie tips die ik hier krijg, niet.

Gelogd
erwin
Administrator
***
Berichten: 183



Bekijk profiel WWW
« Antwoord #7 Gepost op: April 09, 2010, 04:14:53 »

Ok, checklist:

Je kunt dus vanaf de XP machine bij de DNS server komen van SYN-3?
Firewall ff checken, eventueel met het commando dig
bijvoorbeeld (op de windows machine):   dig @IPSYN-3Server A HostnameSYN-3Server
Citaat
dig @10.0.0.1 A kantoor.datux.nl

; <<>> DiG 9.4.3-P4 <<>> @10.0.0.1 A kantoor.datux.nl
; (1 server found)
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 53836
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;kantoor.datux.nl.              IN      A

;; ANSWER SECTION:
kantoor.datux.nl.       86400   IN      A       10.0.0.1


;; Query time: 5 msec
;; SERVER: 10.0.0.1#53(10.0.0.1)
;; WHEN: Fri Apr  9 17:17:47 2010
;; MSG SIZE  rcvd: 50



Het is ook firewall technisch geen probleem?
« Laatste verandering: April 09, 2010, 04:21:50 door erwin » Gelogd
edwin
Administrator
***
Berichten: 721



Bekijk profiel
« Antwoord #8 Gepost op: April 13, 2010, 11:39:03 »

Zie ook http://open.syn3.nl/syn3/trac/default/wiki/howto/Windows7 .

Wellicht staan er in Windows XP ook registry settings verkeerd?
Gelogd
pbierman
zakelijke dealer of reseller
****
Berichten: 57


Bekijk profiel
« Antwoord #9 Gepost op: April 13, 2010, 12:48:21 »

Nee, alles staat goed. Het rare is dat het allemaal heeft gewerkt.
Ik moest even met een pc uit het domein. Daarna probeerde ik weer in het domein te komen, wat niet meer kan.

Alle instellingen nagekeken. Niets verkeerd, en .. het werkt niet meer.
Ook kan ik geen windows mapping doen, samba server misschien?
Gelogd
edwin
Administrator
***
Berichten: 721



Bekijk profiel
« Antwoord #10 Gepost op: April 13, 2010, 12:50:21 »

Probeer eens om de computer uit het domein te halen en daar ook te verwijderen uit de SCC bij het computer overzicht.

Hierna opnieuw de computer in het domein hangen en opnieuw proberen.

Edwin
Gelogd
erwin
Administrator
***
Berichten: 183



Bekijk profiel WWW
« Antwoord #11 Gepost op: April 13, 2010, 01:32:36 »

Staat de PC nog bij de computers die bekent zijn binnen het domein?
Gelogd
pbierman
zakelijke dealer of reseller
****
Berichten: 57


Bekijk profiel
« Antwoord #12 Gepost op: April 13, 2010, 02:49:40 »

Staat niet meer in domein bij scc, krijg hem daar ook niet meer in!
Foutmelding: kan netwerkpad niet vinden.
Gelogd
pbierman
zakelijke dealer of reseller
****
Berichten: 57


Bekijk profiel
« Antwoord #13 Gepost op: Augustus 19, 2010, 11:19:21 »

Nog steeds zit ik met dit probleem.
Wordt hier gewoon niets aan gedaan?Huh
Gelogd
edwin
Administrator
***
Berichten: 721



Bekijk profiel
« Antwoord #14 Gepost op: Augustus 19, 2010, 02:16:10 »

Het handigste is om gewoon alle updates te installeren en het dan nog eens te proberen.

Op een Home editie kunnen we verder geen remote support geven, dus we kunnen je niet fysiek helpen.

Edwin
Gelogd
Pagina's: [1] 2  Allemaal
  Print  
 
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

(c) DatuX 2008
Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM
';